Jak správně držet sklenku vína.

Lidé se dělí na dva typy: na ty, kteří drží sklenku vína správně, a na ty, kteří ji drží špatně. Chcete vědět, jaký jste typ? Teď vám to prozradíme.

Jak správně držet sklenku vína.

Abyste nespadli do bláta ve světských kruzích (pokud o to samozřejmě usilujete), držte sklenici za stopku - je to tak. A v žádném případě za pohár. Nejde jen o pravidla etikety nebo normy akceptované v jakýchkoli kruzích, vše je zde mnohem hlubší: víno by se nemělo zahřívat a ve vašich dlaních to udělá velmi rychle. Jak víte, bílé víno se podává vždy vychlazené a červené víno není zvykem ohřívat. Pokud se víno zahřeje, neovlivní to jeho chuť k lepšímu.

 

Mimochodem, pokud jste všímaví, pravděpodobně jste viděli, jak sommeliéři nebo řekněme majitelé vinařství drží sklenku u stánku a dvěma prsty drží nohu. Nespěchejte s opakováním po nich - to není vůbec nutné. To není tak pohodlné, zejména pro neobvyklého člověka, a věří se, že je to spíše touha vyniknout. Pokud je to však pro vás výhodnější, pak vám nikdo nezakáže. Ale vystrčit aristokratický prst není vůbec aristokratické.

Obecně existuje několik možností, jak vzít sklenici:

  • Noha je sevřená mezi palcem a ukazováčkem. Zbytek leží volně na stupačce.
  • Držíš nohu jako plnicí pero.
  • Palec a ukazováček drží nohu, zatímco zbytek podpírá základnu.


 

NajduZboží.cz