Stále nevíte, jak udržet květiny naživu?

5 tipů pro péči o pokojové květiny.

Zdá se to být jednoduchá rada, ale někdo se určitě bude hodit. Aby se zachovala životnost rostlin, je třeba je milovat.

 

 

1 tip. Sluneční světlo je nezbytné pro veškerý život na Zemi a pokojové rostliny nejsou výjimkou. Příliš jasné paprsky ale mohou vašim mazlíčkům ublížit, takže všeho je dobré s mírou. Zvažte také přání samotných květin. Stínomilné rostliny se budou cítit skvěle v pološeru a pro světlomilné krásky připravte okenní parapet orientovaný na jih.

2 tip. Správný teplotní režim je klíčem ke zdraví. Nejen, že se v chladu krčíme – je také životně důležité, aby naše květiny měly dostatek tepla, zvláště proto, že většina rostlin k nám přišla z jiných, mírnějších podnebí. Snažte se proto předcházet podchlazení a v zimě udržujte teplotu v rozumných mezích, protože teplo z baterie je nebezpečné i pro domácí mazlíčky.

3 tip. Správná zálivka je pro pokojové květiny neméně důležitá než světlo. Rostliny by měly být zalévány usazenou vodou - ne příliš teplou a ne studenou. Přebytečná tekutina by měla volně vytékat z drenážního otvoru v hrnci. Nedovolte přesušení a podmáčení zemitého kómatu.

4 tip. Nezapomeňte postříkat listy. Vodu potřebují nejen kořeny květin, ale i zelená část rostliny. Stříkejte květinu podle potřeby. V zimě musíte postup provádět častěji, protože vzduch v bytě je suchý. A můžete také uspořádat skutečné koupání pro květinu a polévat ji proudem ze sprchy. Rostlina po takových vodních procedurách se promění doslova před našima očima!

5 tip. Uvolnění půdy je povinnou položkou péče. Ne všichni pěstitelé květin si pamatují, že rostliny potřebují pravidelně uvolňovat půdu v ​​květináči. To usnadňuje proces získávání vlhkosti a kyslíku do půdy. Pokud na to zapomínáte, zkuste do každého hrnce vložit dřevěnou hůl, která vám připomene důležitost kypření.

 

     

 

Chyby a jejich řešení:

  1. Nechte v obchodě zeminu. Obvykle květinářství používají tzv. lehkou půdu. Je levnější než obvykle a obsahuje malé množství živin. Proto přinesete domů nový sukulent a transplantujte jej.
  2. Ihned přesaďte na jiné rostliny. Pokud pěstujete několik odrůd najednou, například ve skalkách, nespěchejte s tím, abyste k nim okamžitě přidali nově zakoupenou rostlinu. Zařiďte si dvoutýdenní karanténu, to je dostatečná doba, abyste se ujistili, že je zdravý a bez parazitů.
  3. Nasaďte parapet. Na přímém slunci se opravdu dobře daří odrůdám s červenými a narůžovělými, ale i světle zelenými listy. Ale pokud jste si koupili tmavě zelený sukulent, bude to pohodlnější o něco dále od okna, pod rozptýleným světlem.

NajduZboží.cz