V jakém chlebníku je lepší skladovat chléb?

Jaký chlebník zvolit: několik možností uložení pekařských výrobků

Chléb měl vždy zvláštní, uctivý postoj. Bez toho je těžké si představit oběd nebo večeři, na slavnostním stole je mu věnováno nejčestnější místo, mnoho jídel zahrnuje podávání chleba. Má to ale jednu vlastnost. Pár hodin po upečení ztrácí svěžest, po dni začne být zatuchlý, bez chuti a vzhledově nevábný. Abyste si čerstvý, voňavý chléb vychutnali co nejdéle, je potřeba s ním správně šetřit.

Výběr nejlepšího způsobu skladování chleba

Uchovat co nejdéle čerstvý chléb – žitný, pšeničný nebo sladké housky – je naléhavým problémem mnoha hospodyněk. Někteří skladují moučné výrobky v lednici. Ale je tu možnost, že tam mohou zvlhnout, a co je ještě horší - nasáknout cizími pachy. Někdo používá smaltované nádobí, kde chleba také není úplně „pohodlný“. Hospodyně se uchýlily k různým trikům, dokud se v jejich domácnosti neobjevily chlebníky. Přestože první zmínky o tomto nenahraditelném domácím náčiní pocházejí již z počátku středověku, ke svému zamýšlenému účelu je začali používat poměrně nedávno. Stalo se tak, když moderní výrobci zavedli hromadnou výrobu z různých materiálů a různých typů.

Chlebník - který si vybrat a jaký materiál výroby dát přednost

Při pohledu na recenze většiny uživatelů z měst Praha, Brno, Bratislava je snadné se ujistit, že s uložením chleba lze věřit pouze chlebníku, kde bude čerstvý, dlouho použitelný. A žádné jiné metody, jako je mražení nebo balení do celofánu, se s účinností chlebníku nevyrovnají. Ve své podstatě je to skříň, ve které jsou vytvořeny správné podmínky pro uchování všech chuťových kvalit chlebových výrobků. I když to vyvolává důležitý problém. Dnes jsou takové výrobky vyráběny z několika materiálů, z nichž každý má své klady a zápory, takže otázka, který je lepší vybrat chlebník, je velmi důležitá.

Vyberte si z kovu, plastu nebo dřeva:

Nerezová ocel

Kuchyňské náčiní se stále častěji vyrábí z nerezové oceli. To je způsobeno výhodami, kterými je tento kov obdařen:

  • antikorozní a odolnost vůči všem škodlivým látkám a kyselinám;
  • nerezová ocel je extrémně odolná vůči jakémukoli mechanickému namáhání;
  • kovový chlebník se snadno opečovává, povrch stačí otřít vlhkým ubrouskem;
  • kov má vynikající tepelné vlastnosti, které mají pozitivní vliv na skladování moučných výrobků;
  • Nerezové nádobí se skvěle hodí do každého interiéru kuchyně. 

Plastikový

Podle všech kritérií je PVC jedinečný materiál. Je levný, lze z něj očistit jakoukoli špínu, plastové modely vypadají dobře, ale má jedno nepřekonatelné negativum - obsahuje chemické prvky. Při rozhodování, jaký chlebník zvolit, se proto řiďte několika důležitými doporučeními:

  • výrobek musí být vyroben z potravinářského plastu, který splňuje všechny hygienické normy;
  • přítomnost i toho nejmenšího zápachu je nepřijatelná, což může znamenat špatnou kvalitu materiálu.

Důležitý je také výběr výrobce. Vyberte si ze známých značek. Vzhledem k tomu, že se starají o svou pověst, vyrábějí vysoce kvalitní zboží, na rozdíl od čínských padělků.

Dřevo

Než se rozhodnete, do jakého chlebníku chléb uložit, pečlivě zvažte dřevěné modely. Dřevěné výrobky byly od nepaměti spotřebitelem oceňovány pro absenci nedostatků a převahu řady výhod, díky čemuž je dnes dřevěné kuchyňské náčiní nejdůležitější:

  • dřevo je dobrým ochráncem chleba před předčasným zkažením, plísněmi a pachy.
  • Dřevěný chlebník je také preferován kvůli důležitému aspektu snadného použití a údržby.

Dřevěný chlebník

Altom - vysoká kvalita od polské firmy. Při výběru dřevěného chlebníku přejděte na stránky internetového obchodu Comfyhome, který zastupuje firma Altom na nádobí. Sortiment této značky je velmi rozsáhlý a zahrnuje modelovou řadu dřevěných výrobků a čestné místo mají chlebníky. K vašim službám je pohodlný katalog, s jehož pomocí si můžete objednat a koupit chlebníky všech barev, velikostí, tvarů a hlavně jsou levné. Při nákupu chlebníku pro vlastní potřebu tedy myslete na své blízké, věnujte jim hezký, užitečný dárek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NajduZboží.cz