Jak vybrat termohrnek: tipy

Malé, pohodlné, dlouho udrží teplo. To není hádanka, ale popis termohrnku - nádobí, které by měl mít každý. Zmenšená a upravená verze termosky se hodí v každém ročním období. Dokáže uchovávat nejen horké nápoje, ale i studené. Jak je uspořádán termočlánek? Z čeho se dnes vyrábí? A který je lepší vybrat? Přečíst článek.

Co je termohrnek
Jedná se o samostatný kontejner se speciálním zařízením. Objem termohrnku je od 320 do 750 ml. Má dvojité stěny, mezi kterými je vakuum. Dodává produktu jedinečné vlastnosti. Hrnek udržuje teplotu tekutiny uvnitř nezměněnou po dobu několika hodin. Můžete jej používat doma, vzít si ho s sebou na procházku, túru, cvičení atd. Modely se liší tvarem, designem, barvou. Každý je však určen k pití na útěku. Nádobí je menší než klasická termoska - lehké, skladné, mobilní, multifunkční. V zimě z ní pijí horké nápoje: káva, čaj, kakao. V létě - za studena: džusy, smoothies, voda, limonády s ledem.


Přístroj
Všechny termohrnky se skládají ze čtyř prvků. Vnitřní baňka, do které se nalévá nápoj. Jeho objem je uveden na obalu. Vnější pouzdro, opakující tvar baňky. Mezi nimi se odčerpává vzduch. Vakuum má nízkou tepelnou vodivost, což umožňuje udržet teplotu tekutiny v hrnku po dlouhou dobu nezměněnou. Víčko na termohrnek s otvorem na pití, nasazuje se nebo šroubuje. Uzamykací mechanismus je několika typů, o tom později. Volitelným prvkem je madlo pro pohodlné držení. Není k dispozici pro všechny modely. V některých je nahrazen koženým nebo silikonovým páskem. Oba materiály se nezahřívají a nekloužou. Dno hrnku je ploché, jako běžný šálek. To vám umožní používat jej se stejným úspěchem doma, v kanceláři, na venkově, ve škole, na terase nebo na procházce.

Jaký termočlánek si vybrat
Vzhledem k rozmanitosti modelů není otázka nečinná. Termohrnek: který je lepší? Vše závisí na příležitosti.

 Kdo si kontejner pořídí domů, může zapomenout na ergonomii a zaměřit se na design. Důraz je kladen na individuální preference. Rádi pozorujete květy čajových lístků? Vezměte si skleněný hrnek. Natáhnout drink na celý film? Pro vás je zde možnost s otočným (šroubovacím) krytem. Přiléhá těsně ke krku, nedovolí kapalině vychladnout. Napijte se a zavřete.

 Pro motoristy je důležité, aby se nenechali odvádět od silnice. Do auta je nejlepší termohrnek s ventilkem. Lze jej vyjmout z držáku nápojů a otevřít jednou rukou. A pak stejně jednoduše zavřít, aby povzbuzující ranní káva nevychladla. Vyberte si silnější modely. Například nerezová ocel. Takové, byť náhodně spadlé, se nezlomí. Ujistěte se, že ventil na víku je bezpečně upevněn.

 Máte rádi aktivní víkend? Termální hrnek pro procházky a venkovní rekreaci by měl být lehký. Skvělou možností je barevný plast nebo hrnek s protiskluzovým silikonovým potahem. Takové modely mají tvar přesýpacích hodin. Uprostřed je vybrání pro dlaň.

 Chcete potěšit někoho blízkého? Světlý termohrnek jako dárek se s tímto úkolem vyrovná. Barvy jsou různé. Muži budou milovat modro-zelenou škálu, stejně jako klasiku - černé a bílé kruhy. Dívky ocení hravé, šťavnaté barvy - růžovou, tyrkysovou, fialovou, žlutou atd.

Tipy na péči
Termohrnek není vhodný pro dlouhodobé skladování hotových nápojů. V závislosti na modelu udrží teplotu nápoje po dobu 3-6 hodin. Ale je snadné se o to postarat.

 1. Nádobu skladujte rozloženou. Odšroubujte kryt z pouzdra. Otevřete uzavírací ventil. Dobrá ventilace je zárukou, že materiály nezískají nepříjemný zápach, nebudou pokryty plakem / plísní.

 2. Výrobek omyjte doporučeným způsobem. Štítek umožňující čištění v automatické myčce je na obalu nebo na dně termohrnku. Pokud není k dispozici, zvolte ruční praní.

 3. Plast, borosilikátové sklo, keramika, potravinářský silikon, plast, nerezová ocel. Všechny materiály lze snadno omýt běžným gelovým přípravkem a měkkou houbičkou.

 4. Nepoužívejte agresivní domácí chemikálie nebo abrazivní prostředky. Při silném znečištění naplňte nádobu horkou vodou, přidejte lžíci jedlé sody, namočte na 15-30 minut.

 5. Otřete každý konstrukční prvek. Skladujte v suchu. To pomůže prodloužit životnost.

NajduZboží.cz