Jak skladovat olivový olej doma

Výhody olivového oleje

Je neocenitelným zdrojem kyseliny linolové nebo omega-6. Posiluje buněčné membrány a má příznivý účinek na sliznice, to znamená, že ve skutečnosti přispívá k přirozenému prodloužení mládí. Obsahuje mnoho vitamínu E - přírodní antioxidant, stejně jako vitamíny A, D, K a další užitečné látky.


Jak skladovat olivový olej doma

Kvalitní výrobek se prodává v neprůhledném kovovém obalu. To je nejlepší kontejner pro prodej a přepravu. Nebije, nepřenáší světlo a neumožňuje oxidaci tuků. Není však ideální pro skladování. Z objemné kovové nádoby není vhodné nalít olej do salátů - kapičky zůstávají na okrajích. Skladování oleje v chladničce je špatný nápad. Pod vlivem nízkých teplot se v něm tvoří bělavé vločky. V ideálním případě, pokud poskytnete výrobek s normální pokojovou teplotou bez vytápění nebo podchlazení. Chladná spíž nebo kuchyňská skříňka mimo sporák a baterii bude dělat.

Odborníci doporučují nalít olej do skleněné nádoby.  A ne všechny najednou, ale trochu. Faktem je, že světlo ničí vitamíny a antioxidanty, urychluje oxidační proces.  Výsledkem je, že po stagnaci se olej stává žluklou chutí.

NajduZboží.cz